به طور کلی موضوع نصب ایزوگام روی ایرانیت بیشتر در مناطق سردسیر و پر بارش کشور، به ویژه در بخش های شمالی ایران که به دلیل بارندگی های فراوانی، عمدتا از سقف های شیروانی استفاده می گردد، مطرح می شود. همان طور که می دانید سطوح مختلفی مانند دیوار، پشت بام منازل، سرویس های بهداشتی، استخر، پی ساختمان ها و … با استفاده از ایزوگام عایق کاری می شوند. در رابطه با سطوحی که با ایرانیت ساخته می شوند نیز، امکان عایق کاری با استفاده از ایزوگام وجود دارد با این تفاوت که روش نصب ایزوگام بر روی آن ها، متفاوت می باشد. در این مقاله قصد داریم تا جوانب مختلف نصب ایزوگام بر روی ایرانیت را مورد بررسی قرار دهیم؛ بنابراین در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید.
نحوه اجرای ایزوگام روی ایرانیت
پس از نصب ایرانیت در سطح مورد نظر، به منظور جلوگیری از ایجاد فرسودگی و خرابی در سطح آن و همچنین جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت، نوبت به عایق کاری ایرانیت می رسد. البته پیش از اجرای عایق کاری، سطح ایرانیت باید به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد و در صورت وجود هر نوع فرورفتگی و یا ناهمواری بر روی سطح ایرانیت، به منظور اجرای یک زیرسازی اصولی برای ایزوگام، این پستی و بلندی ها باید با کمک مخلوط ماسه و سیمان پر شده و یک سطح یکنواخت و یکدست به دست آید. در این مرحله جهت محکم تر شدن سطح کار و ایجاد چسبندگی بیشتر، می توان از توری مرغی نیز استفاده نمود.
به این ترتیب که ابتدا روی سطح ایرانیت با توری مرغی پوشانده شده و ترکیب ماسه و سیمان بر روی آن ریخته می شود، به این ترتیب چسبندگی بین ملات و سطح ایرانیت نیز بیشتر می شود. البته استفاده از توری مرغی بیشتر به منظور زیرسازی پیش از اجرای ایزوگام روی شیروانی انجام می گیرد تا در زمان اجرای ایزوگام روی شیروانی، به دلیل این که جنس شیروانی از فلز گالوانیزه است، موجب افزایش چسبندگی ملات ماسه و سیمان به سطح شیروانی شده و نصب ایزوگام راحت تر شود؛ اما می توان از توری مرغی جهت انجام زیرسازی پیش از نصب ایزوگام روی ایرانیت نیز استفاده کرد.
نکات ایمنی در هنگام نصب ایزوگام روی ایرانیت
نکات ایمنی مهمی که در هنگام نصب ایزوگام روی ایرانیت باید رعایت گردند، عبارتند از:
– پیش از اجرای ایزوگام بر روی ایرانیت حتما باید از وجود کپسول آتش نشانی در محل عایق کاری اطمینان حاصل شود.
– به دلیل اینکه در سطح زیر ایرانیت از پشم شیشه که یک ماده ی بسیار اشتعال پذیر است، استفاده شده است، بنابراین جهت نصب ایزوگام روی ایرانیت نیاز به تخصص ویژه ای است و این کار حتما باید توسط ایزوگام کاران ماهر و مجرب انجام گیرد.
– در هنگام اجرای عملیات عایق کاری، بهتر است به منظور حرکت بر روی سقف ایرانیت، از تخته بنایی استفاده شود.
– در صورت استفاده از ایرانیت برای سطوح شیب دار، در شرایطی که شیب سطح زیاد است، بهتر است افراد ایزوگام کار در حین اجرای ایزوگام حتما از طناب کمک بگیرند.
زیرسازی استاندارد در هنگام نصب ایزوگام روی ایرانیت
پیش از نصب ایزوگام روی ایرانیت، حتما باید زیرسازی خای مورد نیاز به صورت کاملا اصولی انجام گیرند؛ به این ترتیب که بعد از نصب ایرانیت، به منظور ایجاد یک سطح هموار و یکدست، سطح روی ایرانیت باید با کمک ملات ماسه و سیمان پر شده و به یک سژح کاملا صاف تبدیل شود که در این مرحله جهت افزایش چسبندگی بین ملات و سطح ایرانیت، می توان از توری مرغی نیز استفاده کرد. پس از انجام زیرسازی ایزوگام، باید به اندازه ی کافی به ملات موجود در سطح مورد نظر زمان داده شود تا به طور کامل خشک گردد. پس از خشک شدن ملات، به منظور ایجاد چسبندگی لازم، می توان از یک لایه قیر نیز بر روی سطح مربوطه استفاده کرده و سپس اقدام به نصب ایزوگام بر روی ایرانیت نمود.
هزینه اجرای ایزوگام روی ایرانیت
هزینه اجرای ایزوگام روی ایرانیت نیز مانند سطوح دیگر به جنس و نوع ایزوگام مصرفی و متراژ سطح کار بر حسب متر مربع بستگی دارد. البته در مورد نصب ایزوگام روی ایرانیت، به منظور صاف و یکدست کردن سطح ایرانیت، نیاز به اجرای یک زیرسازی مناسب می باشد که مسلما هزینه ی انجام این عملیات نیز در برآورد قیمت نهایی اجرای ایزوگام روی ایرانیت باید در نظر گرفته شود.
از دیگر عوامل تأثیرگذار در محاسبه ی هزینه ی ایزوگام در این سطوح، می توان به دستمزد نصاب ایزوگام اشاره کرد که با توجه به میزان سختی کار و محل اجرای پروژه در نظر گرفته می شود؛ چرا در مورد اجرای ایزوگام بر روی ایرانیت، معمولا به جهت وجود شیب نسبتا تند در سطح مورد نظر، خطرات جانبی مختلفی وجود خواهد داشت. البته شرکت بام ایزو به جهت رعایت صرفه ی اقتصادی مشتریان و جلب رضایت آنان، همواره کمترین اجرت نصب را برای این سطوح در نظر می گیرد.